Večerja pri meni / Dinner at my place

by Cimetovo dekle

Današnji objava bo malo drugačna kot sicer, saj vam danes ne bom predstavila nobenega recepta. Naredila bom zgolj kratek slikovni povzetek večerje, ki sva jo skupaj z Aljošo pripravila za prijatelje ta vikend. Ta večerja je sedaj že druga, ki sva jo skuhala. Prva je bila za mojo diplomo, ta je bila, ker si je včasih preprosto treba vzeti čas, se malo potruditi za svoje prijatelje. Mislim, da sva oba mneja, da se zadeve da izpeljati boljše (sploh meso🙂 ), vendar ni bilo večje krize. Na koncu večera so vsi bili siti, gostitelja pa zadovoljna s kozarčkom dobrega vinčka v roki, je še sploh kaj lepšega?🙂

Today’s post is a bit different than my normal posts, because I`am not posting any recipe today. I just wanted to do a quick report on the dinner that me and my friend Aljoša did for some of our friends. It was fun, but also time consuming. But we both like to cook and bake and our friends love to eat, so we had to make it happen🙂
Žemljice iz mlečnega testa
Žemljjice iz mlečnega testa, ki so se pekle v krušni pečici, recept za testo najdete tukaj / Milk dough rolls, baked in the stone oven.

Predjed
Kot prvo jed sva postregla že prej omenjene žemljice, doma narejen piščančji mouse iz jetrc, (recept tukaj) domača brusnična marmelada in sir edamec. Navdih za to jed sem dobila od Roka, nekako tako izgledajo zajtrki, ki mi jih on pripravi🙂 / For the first dish we served Julia Child’s Chicken Liver Mousse, homemade cranberry jam and edam cheese. This dish was inspired by my boyfriend, his breakfasts look similar to this🙂
paradižnikova solata s chorizo klobaso

lesena plošča z dobrotami

Kot drugo jed sva pripravila ploščo z različnimi siri, smokvami, pršutom in žajblji ocvrti v tempuri. Slednje je bila zelo zanimiva kombinacija, veliko ljudi sploh ni ugotovilo, da jedo žajbelj, bili so navdušeni. Zraven sva ponudila solato iz različnih paradižnikov s popečeno choriza klobaso. / For the second dish we served a plate with different cheeses, figs, prosciutto and the winner of this dish crisp sage tempura. With this we served a tomato salad with chorizo sausage.

Glavna jed
Za glavno jed sva pripravila špargljevo omako z grahom in meto, popečene šparglje, krompirjeve aliole, ter goveje meso, ki sva ga mnogo predolgo pustila v pečici in se nama je zelo izsušilo. Naju je pa izučilo, kar je tudi nekaj🙂 / For the main dish we served rostbeef, asparagus sauce with pease and mint, baked asparagus and potato alioli.

Sladica

Sladica je bila meni najljubša, hihi🙂 Biskvit je brez moke, čokoladna-lešnikova zadeva, ki je omnjom, njom dobra, na vrhu je mangov sladoled, ki je tako preprost za pripravo in tako dober, da je po novem moj najljubši sladoled, potreseno pa je z karameliziranimi lešniki, polovico sem jih zdrobila in potrosila, polovico sem pustila in zapiknila v biskvit. / For dessert we served chocolate-hazelnut cake, toped with mango ice cream, that just became my favorite ice cream because of its simplicity and because of the taste, sprinkled with karamalized hazelnuts.

Torej izmed vseh predstavljenih jedi, katera bi vam najprej ogrela srce?
Moja zmagovalka je sigurno sladica, tudi žajblji in paradižnikova solata s klobaso sta mi pihali na dušo, res je zanimivo kako lahko ena klobasa da toliko okusa, sicer zelo preprosti solati, da se o hrustljavem žajblju sploh ne menimo, njam.  Bil je lep dan😉

So which one of these dishes makes your hart sing?
Like I said my favorite is the dessert, but I also loved the crisp sage, it was something new, but very good, I also loved the tomato salad, it was so colorful and the chorizo does make a world of difference taste wise.  It was a lovely day🙂