Cakepopsi ali kaj narediti z ostankom biskvita / Cakepops or what to do with leftover cake

by Cimetovo dekle

Please scroll down for English

Danes je čokoladni dan. Vsake toliko časa se mi namreč čisto pripelja in cel dan jem samo sladko. Vem, da to ni ravno zdravo, ampak glede na to da so taki dnevi res redki, si jih brez slabe vesti privoščim. Če grešim, grešim na veliko🙂
Danes sem torej grešila (med drugim) tudi s cake popsi.  Slovenskega prevoda za te mini tortice na palčkah nisem zasledila in ker mi je ime cakepops že prirastel k srcu, sem se odločila, da ga niti ne bom poskušala posloveniti. Razlog za izdelavo je bil preprost, ostalo mi je namreč nekaj biskvita in stopljene čokolade od torte, ki sem jo naredila v nedeljo. Nekaj objav nazaj sem vam pokazala, kaj lahko naredite z ostankom biskvita v obliki biskvitne grmade, danes vam predstavljam še en način. Seveda vam ni treba čakati do naslednje torte in naslednjih biskvitnih ostankov, da naredite te popse, imate pa eno idejo več, če vam biskvita ostane in ne veste kam z njim.
Različic za te mini tortice je res veliko, od izbire biskvite(čokoladni, vanilijev, limonin, sadni,…), do izbire veziva (nutela, frostingi, mascarpone, kremni sirčki), tudi za posip je tisoč možnosti (oreščki, mrvice, kokosova moka,…), tako da se ne omejevat, eksperimentirajte kolikor vam je volja, v tem je čar😉

Glasbena podlaga: Carried away

Čokoladni cakepopsi (iz te mase sem dobila 12 majhnih kroglic)
280 g čokoladnega biskvita (toliko mi ga je ostalo, recept prihaja)
2-3 zvrhane žlice nutele (ali katerokoli drugo vezivo)
mleko (po potrebi, jaz ga nisem potrebovala, saj je bil biskvit zelo sočen)
100 g čokoladne kuverture
3 žlice olja
pest zdrobljenih orehov
1 čajna žlička ruma (opcijsko)
palčke za lizike, oz. ražnjič palčke, ki ste jih malo skrajšali

Biskvit nadrobite v drobtine in postopoma primešajte nutelo (količina je odvisna od vlažnosti in kompaktnosti biskvita), lahko tudi kakšno žlico orehov, dodajte žlico mleka ali ruma,če se vam masa zdi presuha in je ne morete oblikovati v kroglice. Oblikujte majhne enakomerne kroglice in jih dajte za kakšno uro v hladilnik, da se vam malo strdijo (lahko tudi v zamrzovalnik za 15 min). Preden kroglice vzamete ven, stopite čokolado nad vodno kopeljo in dodajte olje ali maslo, da je čokolada bolj tekoča, obenem si pripravite stojalo, kamor boste cake popse odlagali (jaz sem uporabila stirodur, super je tudi stiropor). Vsako palčko nato najprej pomočite za pol centimetra v čokolado, nato jo zapičite v kroglico. Kroglico pomočite v stopljeno čokolado in jo rahlo vrtite, da vam odteče odvečna čokolada. Nato jo povaljajte v zdrobljenih oreščkih in zapičite v pripravljeno stojalo. (lahko jih položite tudi na pladenj, vendar bodo kroglice imele ploščati del). Do serviranja shranite v hladilniku.

Chocolate cakepops
Today is a chocolate day. Every now and then I just let go and indulge myself with sweets all day. Now I don´t do this very often, but when I do, It’s gotta be memorable. Today was memorable because I did my first cake pops. I had some leftover cake base and melted chocolate  from a cake I did on sunday and so I decided to make these little things. I did them with what I got on hand, so nutella🙂 because my base was still really moist, I didn’t have to use any liquid, but I`m a bit sorry that I hadn’t thought about rum, mmmmm that would have been even more awesome. And the possibilities for making them are endless, you can even make healthy ones, so just experiment, it´s fun🙂

You will need: (with this amount I got 12 little pops)
280 g chocolate cake (recipe coming)
2-3 tblsp of chocolate-hazelnut spread (nuttela)
milk (if need it)
1 tsp rum (otional)
100 g chocolate
3 tblsp of oil
1/2 cup of crushed walnuts
12 lollipop Sticks or skewers sticks

Crumble the cake base then add nutella tablespoon at a time. If your mixture is to dry add the rum or milk, also gradually, because you don´t want a runny mixture, it should be the consistency of play dough. Form uniform balls and put them in the refrigerator to chill for 1 hour, or 15 min in the freezer. before you take the pops out of the refrigerator melt your chocolate under a double boiler, also add oil, for a more liquid consistency, at the same time prepare a stand where your going to stick your sticks (a block of styrofoam works best). Then dip each stick in chocolate, about an inch or so, this will help the pops to stay in place, then poke it in the chilled pops, dip it in chocolate and shake the exec chocolate of, by rotating the cake pop. Dip it in chopped walnuts or just sprinkle them on top. put it in the refrigerator until ready to serve.