Mangov sladoled / Mango Ice-cream

by Cimetovo dekle

Please scroll down for English
1
Se še spomnite te objave? Če se je spomnite, potem se zagotovo spomnite sladice, lešnikovo-čokoladno torto z mangovim sladoledom? Dobra novica, danes imam za vas recept, kako narediti ta preprosti in zelo okusni sladoled:)
Da bo sladoled res okusen, kupite res zrele mange, če so še trdi, jih dajte med jabolka in počakajte nekaj dni, da dozorijo, razlika v okusu bo očitna. Druga stvar je jogurt, sicer lahko uporabite navadnega s 3,2 % maččobe (manj ne), vendar je tudi pri tem veliko boljši okus, če uporabite bolj polni jogurt. Najboljše grški, če ga ne najdete, imajo v Lidlu kremne jogurte z 10 % maščobe, ki so enako dobri. Če je mango res sočen in sladek, lahko med tudi izpustite, v nobenem primeru pa med ne škodi 🙂
Recept z mangom sem vam na tem blogu že predstavila, tudi v prihodnje vam bom kakšnega, sedaj pa ne bom več izgubljala besed, zato kar k receptu. Presenečeni boste kako preprost je za pripravo. 🙂

Glasbena podlaga:  Aretha, Sing One for Me

Mangov sladoled
2 zrela manga, narezanega na kocke
3 zvrhane žlice kremnega jogurta
naribana lupina od pol limone (ali limete)
zvrhana žlica medu

Zrezan mango dajte v posodo, ga pokrijte s pokrovom in postavite v zamrzovalnik za vsaj 8 ur, oz. dokler popolnoma ne zmrzne (najboljše čez noč). Kocke manga dajte v multipraktik skupaj z jogurtom, lupino limone in medom. Mešajte, dokler ne dobite kremnega sladoleda. Servirajte ohlajeno.

Mango Ice cream
Do you remember this post I did a while back? If you remember it, then you surely remember the dessert with chocolate-hazelnut cake, topped with mango ice cream. Well today I will give you the recipe for the ice cream:) In the past I have showed you a recipe with mango, and I will show you recipes with mango in the future, but right now lets focus on this simple and brilliant ice cream.

You will need:
2 ripe mangoes, cut into pieces
3 heaping tbsp of creamy yogurt
zest 1/2 lemon (or lime)
1 heaping tbsp of honey

Put the mango in a container, cover, and freeze it (best over night). Put the mango in the mixer along with yogurt, lemon zest and honey. Pulse until you get a creamy ice cream. Serve cold.

Advertisements