Lešnikove rezine / Hazelnut cookies

by Cimetovo dekle

Please scroll down for English

Ste že bili na dopustu? Miselno sem tudi jaz že na dopustu, z mislimi na morju in daleč stran od skrbi in dela. No seveda temu ni tako, dopust bo komaj v avgustu, dela je na pretek,  dopustniška lenobnost pa se je na žalost že prijela in je zato vsak opravek trikrat težje naredit. Lep primer je moj blog, počitnikuje skupaj z mano. Toliko idej, kaj vse bi vam lahko pokazala, vendar tako malo volje in časa, da stvar dejansko speljem.  Tudi ko imam čas, v roke ne vzamem računalnika, ampak grem raje v naravo, na kakšen izlet, na kepico sladoleda, karkoli druga, kot pa da sem zabubljena pred prenosnikom. Zato bodo objave v poletnih mesecih malo bolj redkejše, saj mi ne zamerite, kaj ne?🙂
No danes vam predstavljam en prav poseben recept. Ti keksi so tako noro dobri, da jih fant sploh noče več poskusiti, ker je enkrat na dopustu poskusil 1, potem pa dva dni sploh ni mogel nehat, dokler ni bila posoda prazna, naslednjo leto sem to ponovila jaz in mislim da vsi, ki so kdaj koli poskusili te keksi. Kar ne moreš se jih najest, so kot neki čips in so res njamsi. Poskusite😉
Recept sem dobila od Veronike, ki je dobila recept od Helene, ki je dobila recept od Irene, je namreč taki recept, ki se ga splača ohraniti in deliti dalje, tako da dragi bralci, imate srečo, tukaj je recept in ena luštna pesmica:

Glasbena podlaga: Cups

Lešnikove rezine
4 beljaki
120 g sladkorja v prahu
14o g gladke moke (lahko tudi nadomestite moke z žlico kakava, tako boste dobili čokoladne rezine)
200 lešnikov ali orehov ali mandljev(celi-lahko tudi vsakega nekaj)

Beljake stepaj, ko se začnejo peniti, počasi dodajaj sladkor. Ko je sneg trd, na rahlo vmešaj moko, nato še poljubne oreščke. Dobro premešaj, v peki papir zvij kačo in peči 30 min na 180°C. Ohladi (lahko tudi za 15 min v zamrzovalniku) nareži na rezine (najlažje z mesoreznico) in jih popeči dodatne 2-4 min, da dobijo malo barve. Ko se ohladijo, jih hrani v zaprti posodi, zdržijo tudi do 2 tedna.

Hazelnut cookies
My blog is on a little break, I know. I haven´t been very consistent in posting and I will probably be as inconsistent during the summer. Can you blame me, It´s sunny, and I love being in the nature. Even though I have to work and real vacation doesn’t start until August, I can´t help myself from enjoying summer, and that doesn’t involve the computer, so sorry blog and blog readers.
Anyways, today I have a special recipe for you. It`s a recipe that you will gladly pass down to younger generations, it is just so goodOnce you try one, you won’t be able to stop, believe me. And because I love you all, because it’s finally summer and because I finally took the time to actual picture the process of making those cookies, I give you the recipe:

4 egg whites
120 g powdered sugar (about 3/4 cup)
140 g flour (about 1 cup) (you can replace 1 tbsp of flour for 1tbsp of cocoa–> chocolate cokies)
200 g of hazelnuts-whole (or walnuts, almonds, pistacios, or a mix of everything)

Mix the eggwhites, until foamy, then gradually add the sugar until stiff peaks and glossy meringue. Fold in the flour and the the nuts. Spoon it on a parchment paper, roll and bake for 30 min on 356°F /180°C. Cool it down (you can even freeze the at this point) then slice it in to cookies and bake them for another 2-4 min, or until you see some colour. When they have cooled down, store them in a airtight container, they will last up till 2 weeks.