Utrinki iz seminarja pri Naserju Gashi / Baking seminar with Naser Gashi
by Cimetovo dekle
Please scroll down for English
Se spomnite, ko sem vam zadnjič obljubila slike iz seminarja? No danes sem zadeve končno uspela urediti in sedaj vam končno lahko pokažem nekaj utrinkov iz tečaja 🙂
Kot sem že povedala in kot si tudi lahko preberete, je tečaj v Ljubljani, poteka vsaki torek in četrtek ter vsako drugo soboto. V skupini nas je 8, 4 punce in 4 moški in če nas smem pohvaliti smo res ena super skupinica 🙂
Na moje presenečenje ni skoraj nobenega slaščičarja, razen ene, ostali so kuharji, natakarica, gradbeni inženir (nekdo iz moje stroke :D), vsi pa smo pri Naserju, ker se hočemo od njega naučiti čim več. Vsaki dan delamo nekaj novega, obenem pa ponavljamo stvari, ki smo se jih že naučili na prejšnjem srečanju. Tukaj imam končno priložnost spraševati vse kar me je prej zanimalo, vendar nisem vedela kam se obrniti, oz. sem morala prečesati ne vem katero internetno stran, preden sem prišla do odgovora.
Kot že rečeno imamo različne izobrazbe, prihajamo pa tudi iz cele Slovenije, kar zna biti zelo zanimivo za poslušati. Vsi smo za Naserja slišali že od prej, jaz sem recimo zasledila njegovo spletno stran čisto slučajno, vendar sem potem mnogokrat hodila na njegovo stran v primeru kakšnega tečaja. Njegove sladice so, kako naj najboljše opišem, božanske! Vsakič ko nekaj naredimo, lahko potem to odnesemo domov, tako da lahko poskusijo tudi naši domači in če je kdo slučajno bil v dvomu, zakaj hodim na ta tečaj, ga en grižljaj zagotovo utiša:)
Na tečaju smo tudi delali makrone, kar je npr. zdaleč najbolj popularna objava na mojem blogu, vendar smo na tečaju delali po italijanski metodi, kar pomeni da del beljakov vmešaš v mešanico mandljeve moke in slad. v prahu, del pa stepeš in vanj vlivaš sladkorni sirup. Jaz sem do zdaj vedno uporabljala francosko metodo, ker sem bila prepričana, da je z italijansko dodanega še več sladkorja. Sedaj lahko pred vsemi napišem, da sem bila v zmoti, z italijansko so bili celo manj sladki in res okusni, všeč so bili celo moji sestri, ki jih sicer ne mara, ker so ji presladki. V bližnji prihodnosti vam bom tudi predstavila postopek recepta, vendar ne danes, ker bi sicer objava bila predolga. Mogoče mi uspe celo v naslednjem tednu, za vas pa imam vprašanje, katera sladica, ki je predstavljena od spodaj vam je najbolj všeč in bi jo sedaj z veseljem pojedli?
Baking seminar with Naser Gashi
Well I promised you pictures from the baking seminar I am visiting, so here they are. At this point I also feel I should say a little more about it, since there will be no recipe today
So there are 4 women in the class and 4 men, plus Naser our teacher. We have so much fun, we are never under pressure, we laugh a lot and make jokes, so it never feels overwhelming for me, even though I thought it will sometimes, just because I have a lot on my plate wright now. If anything it relaxes me from school work, and it makes me even more determine of what I want to do with my life, that is to be a baker. We do all sorts of dessert in class, from mousses, to cakes, macarons, we will even do ice cream. Naser is really great, he has thought us so much already, and it has only been the first month 🙂
The macarons you see here in these pictures are made with the italian method, where you make a sugar syrup which you then pour in the egg whites while they are mixing, you also make a paste with the almond flour, powdered sugar and half of the egg whites. For me it was always the french method, just because there was even more sugar in the italian one, plus extra work. But after trying these macarons, really made me think, they are so good, not to sweet, and they turned out perfectly every time. So in the near future I will be posting the process of making the shells but today I have a question for you? Which dessert that you see in the pictures above would you eat at this moment, which one makes your heart sing ? 🙂
Definitivno je torta s pasijonko TOP! 🙂
Všeč mi jeVšeč mi je
ja, ker drugega nisi dobla za probat, je vse prej zmanjkalo
Všeč mi jeVšeč mi je
Uf, vse izgleda noro dobro :).
Všeč mi jeVšeč mi je
Vem, tudi meni se sline cedijo, ko gledam slike 🙂
Všeč mi jeVšeč mi je
Hej!
Zanima me malo več o tečaju, na njegovi spletni strani nisem zasledila nobenih informacij. Bi mi lahko povedala, kje tečaj poteka, obseg ur, ceno? 🙂 Ko se začne novo izobraževanje, on to objavi na svoji spletni strani al kako? Že ful časa si želim it na kak slaščičarski seminar, ta zgleda super 🙂
lp
Všeč mi jeVšeč mi je
Hej, vse kar te zanima si lahko prebereš na tem linku: http://www.gurman.eu/index.php?S=1&Article=504, pripravlja pa se tudi nov seminar, ki bo trajal 4 mesece, začne pa se februarja, tako da you´re in luck, za tega pa najdeš več informacij na njegovi facebook strani (La Ganache)-Dolgi slaščičarski tečaj 2014.
Res toplo priporočam;)
Všeč mi jeVšeč mi je
[…] video in to ne kakršen koli video, ne, ne:) Tale video sva s fantom posnela v sodelovanju z Naserjem in naj vam povem, da mi je izmed vseh posnetkov, ki sva jih do zdaj naredila tale najljubši 🙂 […]
Všeč mi jeVšeč mi je
Ojla,
vidim, da je tale tema sicer že mal stara ampak vseeno bi me zanimalo kako je sploh potekal ta tečaj. Ali ste tudi sami ustvarjali sladice, jih pekli, pripravljali ali je vse načeloma naredil on, vi pa ste bolj kot ne samo opazovali?
Lp, Urša
Všeč mi jeVšeč mi je
Hej Urša, mi smo bili prva skupina, ki jih je Naser imel in smo z njim bili 5 mesecev, sedaj so tečaji samo 3 mesečni. Prvo nam je Naser vedno pokazal, vmes smo lahko pomagali, kdor je pač hotel, potem pa smo zadnji mesec bolj ali manj delali sami, Naser pa nas je nadziral. Lahko rečem, da smo se res veliko naučili, Naser je bil zelo strpen do vseh nas začetnikov in res toplo priporočam njegov tečaj.
Upam, da sem ti s tem odgovorila na vprašanje, če te še kaj zanima, samo vprašaj 😉
Všeč mi jeVšeč mi je
Ojla,
O super, najlepša hvala za odgovor. Najbolj važno mi je to, da se dejansko tudi dela in ustvarja, ker sm že bila na tečajih, kjer si bil samo opazovalec in to se mi zdi brezveze.
No mislim da si me s tem kar prepričala 😊
Lp, Urša
Všeč mi jeVšeč mi je