Pečen sladki krompirjev čips s hruškovo omako / Baked sweet potato chips with pear dip

by Cimetovo dekle

Please scroll down for English!

Zopet en video.  Sem ugotovila, da že kar en čas nisem objavila nobenega recepta, kjer bi poslikala cel postopek. Zadnje čase delava kar videje, bom pa zopet morala narediti kakšno običajno objavo, da se spomnim, kako sem to včasih delala 🙂
Današnji video je bil posnet pred kakim mescem, tako da sem se morala prav spomnit, kaj sem si takrat namislila:)
Je zdrav prigrizek, narejenega imate v času, ko se vam speče krompirček. Sem prvotno nameravala narediti pesin čips, pa nisem našla nobene sveže pese, zato sem ga naredila z sladkim krompirjem. Se spomnim, ko včasih tega nisem dobila v trgovinah, oz. zelo redko, zdaj pa je že skoraj povsod. Ista zgodba je recimo z mangom in avokadom, na srečo se te stvari spreminjajo in sedaj si končno lahko kupimo te stvari tudi pri nas.  NO čips iz katerega koli krompirja je super, če pa je narejen iz sladkega, pa je še toliko bolj sladek (dobesedno). Omaka je super, naslednjič bom edino vanjo kapnila nekaj limone, za še ekstra svežine. Moj edini komentar k temu je še, da pazite, ko pečete tako tanke rezine krompirja, saj se vam lahko hitro zažgejo. Vmes je fajn, če krompir malo premešate, da se vam spodnja, mokra stran krompirja isto hrustljavo zapeče, kot zgornja stran. Sicer pa uživajte in dober tek.

Glasbena podlaga: Cassy O´

Recept:
Pečen sladki krompirjev čips
1 sladki krompir
olivno olje
sol

Pečico segrejemo na 190°C.
Krompir olupimo in narežemo na tanke rezine, vendar ne pretanke, saj se hitreje zažgejo in tudi preveč drobijo. Prelijte z olivnim oljem in dobro premešajte. Prestavite na peki papir in pecite 20-25 min, vmes preverjajte in obračajte krompir. Krompir je pečen, ko je zlato rjave barve in lepo hrustljav po celi površini. Ko je hladen, posolite.

Hruškova omaka /dip
150 g skute
180 g jogurta
ščep muškatnega oreha
žlica medu
1 hruška
sok l/2 limone (opcijsko)

Hruško naribajte in zmešajte z ostalimi sestavinami. Ponudite zraven čipsa, ali kot namaz za kruh. (super bi se odneslo tudi kot polnilo za štrudel, dodate še samo kakšno jajco in je:D).

Baked sweet potato chips with pear d2ip
Baked sweet potato chips with pear dip
Today I have another video for you guys. I noticed that lately I haven’t posted any posts where I take pictures of the process, like I just to do. So note to my self, that I have to do that more often. After all that is the way I started my blog:)
I love baked chips, and if it involves sweet potatoes, then it is even more sweet :). The dip goes very well with this sort of potato, My only comment is that next time I have to add a bit of lemon juice, to make it more zasty. I didn’t have any lemons, so that is why I didn’t use them. Well I hoope you enjoy it, try to make it, and be carefull with the potatos, these sucers will burn very easily, so flip them every once in a while, this will also ensure an even baking, and will make them more crispier, which is something we all want 🙂

Recipe:
Baked sweet potato chips
1 sweet potato
olive oil
salt

Preheat  your oven to 375 ° /190 °C and line your baking sheet with parchment paper.
Peel your sweet potato and slice it finely (not to thin though, because it will burn to easily, and it won´t have such a bite to it). Toss it in olive oil and bake it for about 20-25 mini, flipping it every once in a while, to ensure even baking and crisping up. Salt it when you put it out of the oven.

Pear dip
150 g quark
180 g yogurt
pinch nutmeg
1 tbsp honey
juice of 1/2 lemon
1 pear

Grate the pear and mix it in with all the other ingredients. Serve it as a dip with the chips.